keskiviikko 5. marraskuuta 2014

VUOSI PARISUHTEESTANI


Viikko 45


Miehen rakkaus osa 2.


Suomalainen mies ei puhu eikä pussaa. Mies ajattelee vain alapäällään. Vanhat kuluneet fraasit piirtävät suomalaisesta miehestä kuvaa, jota en itse tunnista. Ehkä minä ja tuntemani miehet ovat joko jotain mieskummajaisia tai sitten vanhat fraasit eivät pidä alkuunkaan paikkaansa. Minä voin kirjoittaa vain itsestäni. Piirrän seuraavaksi sanoilla kuvan suomalaisesta miehestä. Itsestäni. Kuinka hyvin se kuvaa muita kanssamiehiä, siihen en tiedä vastausta. Eikä minun tarvitsekaan. Kukin eläköön omannäköistään elämää niin hyvin kuin osaa. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa. On vain erilaisia tapoja.

Minä olen 38-vuotias suomalainen mies. Olen ollut elämäni aikana neljässä pitkässä parisuhteessa. Olen puhunut ja pussaillut ihan perkeleesti ja alapäätäni olen ihan omasta tahdostani käyttänyt muuhun kuin ajattelemiseen. Siihen se soveltuu helvetin huonosti. Olen rakastanut koko aikuiselämäni. Kaikkein tärkeintä rakkaudessa kumppaneihini on ollut toisen ihmisen iho. Läheisyys. Se elämää synnyttävä voima, kun käsien ulottuvilla on toinen ihminen, jota voi sormenpäillään kosketella. Ihminen on tarkoitettu toisille ihmisille. Minä olen ainakin tarkoitettu toisille ihmisille. Haluan että vieressäni istuu ihminen. Haluan ihmisen olevan sellainen, jonka hiuksia voi pyöritellä sormiensa päillä ja jonka huulia voi koskettaa omillaan ja jonka ihon voi tuntea vasten omaa ihoaan. Rehellisesti, vailla mitään piilomerkityksiä. Minulla on ollut joitakin yhden illan suhteita. En tiedä mitä niillä yleisesti tarkoitetaan, mutta minulle ne ovat merkinneet toisen ihmisen kaipuun tuomaa hetkellistä rauhan tunnetta. Varsinaiseen seksiin en ole niillä kerroilla pystynyt. Eikä minulta ole sitä vaadittukaan. Ne ovat olleet baari-illan jälkeisiä laskuhumalan värittämiä tunnepitoisia kosketussessioita. Olemme nukkuneet lähekkäin. Pitäneet toisistamme kiinni ja antaneet maailman valua kohti sunnuntaita ja sunnuntain aikana ravistelleet kosketukset pois kehoistamme ja pitäneet kosketukset muistoina, jotka ovat kantaneet meitä kohti seuraavia kehoon saapuvia ihmiskosketusjälkiä.  Kauniita yhden illan kosketuksia ilman seksiä. Tai ainakaan ilman yhdyntäkeskeistä mekaanista kännivoimistelua. Seksi on kirjoitettu ihan muuhun kuin viiden minuutin sisäänulossuoritteeseen. Se on kirjoitettu sanoihin, sormien pehmeään kosketukseen ja huulien kaareutuvaan kosteuteen. Mies on ihminen. Minä olen halunnut yhden illan suhteilta toisen ihmisen kosketusta. Ja väitän, että niin haluaa suurin osa meistä. Jos se on alapäällä ajattelua, niin ihmisten pitäisi ajatella alapäällään paljon enemmän. Yhden illan suhde on toisen ihmisen lämpö. Seksi on sivuosaa. Hyvä masturbaatio voittaa helposti huonon kännipanon. Mutta toisen ihmisen ihon läheisyyttä ei voi voittaa mikään.

Mitä olen tähän mennessä kirjannut. Mies, tässä tapauksessa minä, haluan rakkaudelta turvaa, tukea ja läheisyyttä. Se on kovin yksinkertaista. Haluan, että paljastettuani viimeinkin heikkouteni, sitä vastaan ei hyökätä. Haluan, että katsoessamme uupuneina telkkarista tulevaa aivotonta paskaohjelmaa, sinä annat kätesi liukua vartalolleni ja saan tuntea sormiesi hellyyden. Se on sitä sanatonta rakkaudentunnustamista, jonka jälkeen mikä tahansa lausuttu lause tuntuu merkityksettömältä. Haluan, että pysyt paikallasi, kun annan omien sormieni lähestyä ihoasi, jonka jokaiseen sopukkaan olen jo jättänyt sormenjälkeni. Haluan, että annat minun tulla yhä uudelleen ja uudelleen kunnes olet kerroksittain rakkauteni merkitsemä. Sillä koskaan en ole kuullut, että ihminen olisi tullut liian täyteen kosketuksista. Koskaan en ole kuullut, että käyttäessään rakkautta se jotenkin kuluu loppuu. Ei kai rakkaus käyttämällä kulu eikä ihminen kosketuksista rikkoudu.

Joku lanseerasi marraskuusta lovemberin. Vaikka se kuulostaa ihan törkeän imelältä, niin minä kannatan. Mitä sitten jos on imelää. Karkki on hyvää. Marraskuussa on lupa nauttia jopa pikkuisen yli. Ikkunaruudun takana heiluu märkä ja pimeys. Mitä me pidättelemme. Suu täyteen karkkia. Ajatus täyteen lovemberia. Sormet kohti toisen ihmisen ihoa. Niin täysillä kuin uskaltaa. Minä olen mies. Ajattelin tämän kaiken alapäälläni ja suomalaisena miehenä puhumatta ja pussaamatta.
Halkaistaan pimeys överimäärällä sokeria. Haluan karkkia.

man is a baby.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti