torstai 29. toukokuuta 2014

VUOSI PARISUHTEESTANI


Viikko 21


Näin puhuu Vanhapaska.


Heitä veteen vaan. Kyllä se uimaan oppii ja jos ei opi niin hukkukoot. Onpahan yksi vähemmän yhteiskunnan verorahoja tuhlaamassa. Onhan se nyt perkele kun minun verorahani menee kaikenlaiseen pehmoiluun. Vanhat kasvatuskeinot käyttöön. Kadut täynnä kaikenmaailman ituhippi-isiä lastenrattaita työntämässä poninhännät katua viistäen. Kyllä sen tietää mitä niistäkin lapsista tulee. Jotain vitun Vihreitä äänestäviä nyhveröitä. Minä en näe vihreetä kuin kateellisten köyhien kasvoilla. Minut kasvatettiin kuriin ja järjestyksen. Ei ottanut äiti viereen yöllä nukkumaan kun sängyssäni vähän ääntelehdin. Kaikki ruoka syötiin lautaselta ja jos ei syöty niin itkettiin ja syötiin. Tukkapöllyä ja luunappeja tuli oikeelta ja vasemmalta, välillä syystä ja välillä tavan vuoksi. Nyt siitä perkele saa sakot. Koppalakit tulee ja vie linnaan kun lasta yrittää kouluttaa kunnon kansalaiseksi. Millä lapsi oppii ellei pelolla ja häpeällä. Väkivalta lopettaa vittuilun. Niin se on kaikessa. Ja mitä perkelettä ne isät niitä lapsenrattaita työntää. Akkojen hommia. Välillä pistää niin vihaksi, että on pakko kirjoittaa netin keskustelupalstoille lastenkasvatusneuvoja. Minun nimimerkki on Kyrpäotsa58.

Hyvin elämä kulkee. Rahaa on. Suurin osa menee viinaan ja pitkäänvetoon. Välillä ostan naisen. Kolmellasadalla tekee kaiken mitä haluan. Varsinainen viiden ruokalajin illallinen. Pakkohan se on. Oma akka on vanha kärttyinen luuska, jota nyt kukaan haluaisi edes kepillä koskea. Armeijassa upseeri opetti, että nainen tehtävä on olla siivoava reikä. Upseeri, Ruuskasen Pentti, hieno mies, antoi neuvon, että ei kannata piirittää kaupungin kauneinta reikää, sillä nyt on vientiä muutenkin. Rumat antaa helpommin. Penalla oli tapana sanoa, että pillu se on pulullakin. Kolmekymmentä vuotta pulu on nokkinut tähteitä samassa taloudessa. Teki minulle kaksi lastakin. Ei heistäkään mitään tullut. Nyhveröitä mitä nyhveröitä. Toinen liikkuu Marimekkolaukku olallaan ja tekee työkseen akkojen hommia. Toinen ei syö lihaa. Kuulemma vakaumuksen vuoksi. Minä laitan aina porsaan pöytään kun  tulee käymään. Tuokoot omat rehunsa mukanansa. Ei sillä, harvoin ne käyvät. Pulu vaati minulta pehmeämpää kasvatusta. Ensin oltiin niin kovan perään ja heti perään vaadittiin pehmeyttä. Sekaisinhan siinä mies perkele menee. Sitä paitsi lapsi pitää kasvattaa kovuuteen. Itse täällä on pärjättävä ja siihen on oltava kovat kyynerpäät. Kyllä sen ihmisestä näkee, ketä on tissillä roikutettu aavistuksen liian pitkään. Ei se akka kahden lapsen jälkeen muuta enää antanutkaan. Pena ei kertonut, että pulujen reikä muurautuu umpeen parin vuoden yhdessäolon jälkeen. Ei se Penakaan kaikkea tiennyt.

Kai se on tuota akan naamaa jaksettava katsoa. Ei sitä tässä iässä viitsisi enää kahvinkeittoa opetella. Hyviä pulliahan tuo leipoo. Eikä ole pelkoa, että akka tuosta lähtisi. Mihin se muka menisi? Sitä paitsi akalla on enemmän kuin monella muulla akalla on. Ja jos jotain puuttuu, niin käyn ostamassa. Rahaa on. Eilen tuotiin uusi sohva. Viime viikko meni kuppia ottaessa. Kusin vanhan sohvan pilalle. Onneksi akka raahasi minut sohvalta sänkyyn. Muuten olisi tullut nukuttua yö kusisen sohvan päällä. Kyllähän se akka huolehtii. Keitti aamulla kahvit.

porvariston hillitty charmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti