keskiviikko 11. syyskuuta 2013

22.Luku


K-18


Prologi.

Se alkaa havahtumisesta. Salkkareiden mainostauolla pää jääkaapissa, käsi nakkipaketissa miettii, että millonkas me viimeksi ollaan oltu sillai. Onko siitä jo yli viikko. Alkaa raju analyysi tilanteesta. Miksi siitä on jo yli viikko. Miksi katson Salkkareita. Miksi syön kylmiä nakkeja suoraan paketista. Miksi olen pukeutunut risaisiin boksereihin ja liian pieneen t-paitaan, joka vielä kaksi vuotta sitten oli liian iso ja miksi ihmeessä tuli hankittua tuo koira, joka tuijottaa maanisesti kädessäni olevaa nakkia. Maanantai täyttyy kysymyksistä, joihin täytyy löytää vastaukset.

Tasan kaksi vuotta sitten. Katsomme toisiamme silmiin alastomina toisiimme kietoutuneena emme tiedä onko aamu vai ilta onko sillä väliä tutustumme toistemme salaisuuksiin eikä ne tunnu loppuvan ei ole muuta paikkaa maailmassa minne haluisi mennä on vain tämä pieni tila sinä olet siinä sinun vartalosi tuoksuu ja maistuu hyvältä ja maanantai vaihtuu lauantaiksi ja ulkona tippuu keltaiset lehdet puista sataa lumi ja sulaa ja tulee taas kesä ja me katsomme toisiamme silmiin alastomina toisiimme kietoutuneena emmekä välitä vuodenajoista emmekä välimerkeistä sillä tärkeämpää on tunnistaa pisteet ja huutomerkit sinussa.

Kunnes tulee se lokakuinen arkiaamu, jolloin välimerkit palaavat lauseisiin.


Seksiä se on parisuhdeseksikin.

Seksi tapahtuu ihmisen aivoissa. Aivot on seksin tärkein ruumiinosa. Suhteen alussa sängyssäsi makaa uusi, tuntematon ihminen. Hän on tyhjä taulu ja sinä olet hänelle tyhjä taulu. Mielessäsi ei ole odotuksia, paineita, kaunoja eikä toiveita. Seksi on seksiä. Siihen ei liity valtataistelua, riittämättömyyden tunteita eikä seksikertoja tarvitse vielä laskea. Niitä on ihan tarpeeksi. Parisuhteen alussa tuntuu kuin harrastaisi irtosuhteita joka ilta, vaikka kumppani on sama. Seksissä on mukana seksuaalinen jännite, joka voi kemioiden osuessa mukavasti kohdilleen, purkautua intohimoksi. Jos tähän asti päästään, syntyy varmasti parisuhde.

Parisuhde etenee. Osapuolet alkavat tuntea toisensa. Kuva, jonka annat itsestäsi kumppanillesi, ei ole enää niin siloteltu. Suhteeseen kaatuvat mukaan molempien menneisyys, pelot, surut, keskeneräisyydet ja ristiriitaisuudet. Parisuhde arkistuu ja muuttuu mutkikkaammaksi. Samalla se syvenee. Parisuhdeseksi muuttuu. Kumppani ei olekaan enää se tyhjä taulu, vaan jo elämän maalaama kuva, jonka jokainen väri vaikuttaa käyttäytymiseen. Seksi ei tule enää niin itsestään, vaan sen eteen pitää tehdä töitä. Pitää oikeasti ottaa kumppani huomioon. Pitää oikeasti käyttää mielikuvistusta. Pitää puhaltaa hiillokseen, jotta se ei sammu. Parisuhdeseksi muuttaa muotoaan. Seksikerrat saattavat vähentyä. Seksistä saattaa tulla suorittamista. Pakkoa, jota pitää säännöllisesti harrastaa, koska sitä pitää vain säännöllisesti harrastaa. Parisuhdeseksi voi muuttaa myös positiivisesti muotoaan. Pitkässä parisuhteessa kumppanin oppii tuntemaan jo niin hyvin, että tietää mistä toinen tykkää. Pitkässä parisuhteessa luottamus on kasvanut jo niin hyväksi, että uskaltaa esittää toiselle omia toiveitaan. Pitkässä parisuhteessa pari uskaltaa tehdä kokeilua ja käyttää mielikuvitustaan ja todeta ne joko hyviksi tai aivan mahdottomiksi. Ei sen tarvitse tarkoittaa sitä, että joku aamu herää aviovuoteestaan oman puolison ja naapurin Martan tai Sepon kanssa. Eikä sitä, että tilataan kaikki lelut Kaalimadosta. Voi se sitäkin tarkoittaa, mutta tapoja on monia. Ja ei sen tarvitse olla niin vakavaa.

Arki on täynnä selityksiä, joiden taakse voi piiloutua seksittömyyttä. Töissä on niin rankkaa. Lapset vievät kaiken ajan ja mahdollisuudet. Harrastaakin pitäisi ehtiä kaiken työn ja lastenhoidon jälkeen. Ei siinä jää aikaa seksille.
Jääpäs.
Laiska keksii selityksiä ja se joka tahtoo, löytää keinot. Jos töissä on niin rankkaa, että parisuhde kärsii, niin pitää lopettaa työt. Lapset voi postittaa välillä mummolaan tai laittaa muumivideo pyörimään ja antaa karkkipussi käteen. Sillä välin ehtii hyvin käydä pannuhuoneessa tarkastamassa mittarit. Seksin voi myös ulkoistaa jonkun toisen tehtäväksi, mutta se on parisuhteessa ehkä se tuhoavin tapa hoitaa asia.

IS julkaisi suuren seksitutkimuksen tulokset lehdessään. Siinä tutkittiin, että 
minkälainen on suomalaisen ihannerakastaja. Tulokset oli odotetun tylsät, että hellä ja huomaavainen jne, mutta huomionarvoista oli ensimmäinen lukijan kommentti, joka artikkelin lopussa luki. Tämän kommentin valossa monen meidän parisuhdeseksielämä on toivottavasti ainakin suhteellisen hyvässä jamassa.
Ilolintu 28.07. 08:04
 
Jos kuitenkin sellainen suomalainen nainen tai mies joka on selvä tai ei aivan vielä sammuksissa. Ja joka jaksaa olla sen hetken oksentamatta.

Epilogi

Parisuhdeseksi on parhaimmillaan kuin ajaisi Mersulla. Pehmeää, luotettavaa ja lujaa kyytiä. Ei se haittaa, että pitkän parisuhteen aikana tulee seksikertoja, jolloin kumppani haukottelee tai nukahtaa kesken seksin. Kaikille on käynyt niin. Onhan? Se on vain merkki luottamuksesta, että uskaltaa nukahtaa kesken seksin. Niin minulle ainakin on sanottu. Seksi on fyysisyyden lisäksi henkistä yhteyttä, sillä seksi ilman henkistä yhteyttä on pelkkää toimintaa ilman sisältöä.
Toimintaa ilman sisältöä. Vähän niin kuin kaupalliset radiokanavat, iso osa laitosteattereiden näytelmistä tai Cheekin levy.

Rauhoitun. Menen takaisin sohvalle. Turha niitä seksikertoja on laskea. Parisuhteilla on kaava, joka täytyy vain hyväksyä. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Ei se ole merkki mistään, kun ollaan sillä vähemmän ajanjaksolla. Ei pidä olla liian ankara ja vaativa itselleen. Eikä toiselle. Ei siinä ole mitään pahaa katsoa Salkkareita risoissa boksereissa. Kylmä nakki maistuu hyvälle. Toimintaa vailla sisältöä. Kunhan pitää huolen siitä, että kun seuraavan kerran on sillai, niin jaksaa olla sen hetken oksentamatta.


zen cafe-rakastele mua

air-sexy boy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti