maanantai 22. heinäkuuta 2013

16. Luku

Parisuhde A:sta Ö:hön

A  
Avioliitto. Toisinaan päättää hyvin alkaneen parisuhteen. Parhaimmillaan tuo mukanaan tasapainoa elämään ja syvää rakkautta. Viisaimmillaan nostattaa sosiaalista tuloluokkaa. Seksin määrä saattaa vähetä. Perustetaan yhteinen säästötili ja hankitaan Ikeaan Family-card. Puolet solmituista avioliitoista päättyy eroon. Puolesta, jotka eivät eroa, osa pysyy liitossa vaikka väkisin ja osa on aidosti onnellisia.

B
Bemarisoituminen. Suhteen alussa ollaan villejä, boheemeja ja kokeilunhaluisia. Noin kaksi viikkoa suhteen solmimisesta alkaa suhteen bemarisoituminen. Se johtaa vuodessa tai parissa tilanteesen, jossa otetaan yhteinen asuntolaina, ostetaan isompi auto, hankitaan koira, hankkiudutaan raskaaksi, aletaan katsoa Putous-ohjelmaa telkkarista, äänestetään kokoomusta, ostetaan vielä isompi auto ja asunto, rakennetaan asunnon eteen kivimuuri ja aletaan vastustamaan vähemmistöjä ja muita itseä huomattavasta huonompia ihmisiä, muunmuassa kehitysvammaisia ja maahanmuuttajia, jotka yrittävät saada asuntolan kaupunginosastasi. Seksiä harrastetaan erikseen. Mies saattaa jopa ostaa sitä.

C
Cmx - pelasta maailma.
Rakkaus pelastaa maailman.

D
Dingo. Ennen kaikkea Neumann. Lapsuuteni ensirakkaus. Nykyisin tunteeni ovat vähän viileentyneet ja vika on meissä molemmissa.

E
Esileikki. Tiistaina sovitaan, että voisi lauantaina olla vähän silleen.

F
Fiksaatio. Parisuhteen molemmilla puoliskoilla yleisesti esiintyvää. Toinen saattaa olla rajun kiinnostunut toisen mustapäistä. Toinen ei voi lopettaa huonojen vitsien kertomista. Johtaa hoitamattomana rajuihin ärtymystiloihin ja riitoihin.

G
G-piste. Löytyy naisen vartalosta, yleensä vahingossa, mutta löysihän Kolumbus Amerikankin vahingossa. Saattaa olla myös pelkkä myytti, sillä äidinkielentunneilla on opetettu, että iihin, äähän ja ööhön tulee pisteet, ei geehen. Parempi etsiä g-pisteen sijasta naisen sielua, sillä kun sen löytää, niin g-piste on naisessa joka kohdassa.

H
Humala. Yleisin olotila kumppanin löytämiselle. Jotkut jatkavat olotilaa kumppanin löytämisen jälkeenkin, joka johtaa kumppanin katoamiseen. Humalassa tutustuminen vastakkaiseen sukupuoleen on rennompaa ja on helpompi valehdella taustat. Parisuhteessa humala saattaa johtaa riitoihin tai harkitsemattomaan lapseen.

I
Isyys. Parisuhteen aikaansaama roolimuutos. Tekee pojasta miehen. Tekee sen mihin armeija ei pysty. Tutkimusten mukaan lapseton pariskunta on onnellisempi kuin pariskunta, jolla on lapsia. Toisaalta tutkimusten mukaan lapseton pariskunta eroaa herkemmin kuin pariskunta, jolla on lapsia. Johtopäätös. Pariskunnat, joilla on lapsia, elävät väkisin onnettomassa parisuhteessa. Isiä on monenlaisia. Niitä, jotka eivät ole koskaan kotona, ja niitä, jotka eivät lähde koskaan kotoa. Edes töihin. Joissakin tapauksissa perheen isä on saanut tietää muutaman vuoden kuluttua lapsen syntymästä, ettei olekaan isä. Aiheuttaa harmitusta.

J
Jalkapallo. Jos parisuhde ja rakkaus loppuu, niin jäljelle jää aina jalkapallo ja Jamppa Tuomisen c-kasetti. Parisuhteen alussa salattava kiinnostuksen aihe. Kannattaa tuoda suhteeseen mukaan salakavalasti. Ensin pieninä annoksina kerrallaan ja sitten kasvattaa annoskokoa. Miehen g-piste on jalkapallo. Puhun itsestäni.

K
Kalja. Korvaa pitkässä parisuhteessa lauantaiseksin. Rentouttaa enemmän ja pullollinen kaljaa kestää kauemmin kuin lauantaiseksi, vaikka olisi nopea juomaan. 

L
Lakanoiden vaihto. Parisuhteessa ne vaihdetaan useammin kuin kerran vuodessa. Pussilakanoiden vaihto täyttä hepreaa. Kädet jäävät pussin sisään solmuun . Miksi niitä pussilakanasettejä pitää ostaa niin monta. Eron sattuessa lakanat ja pussilakanat jäävät naiselle. Ennen eroa pysyvät pitkään puhtaana.

M
Mustasukkaisuus. Parisuhde ilman mustasukkaisuutta on kuin sauna ilman kiuasta. Eritasoisia mustasukkaisuuksia. Myös sairaus. Mustasukkaisuus on osa rakkautta. Vaatii oman blogin.

N
Nalkutus. Alkaa silloin, kun  vastakohdat eivät enää täydennä toisiaan, vaan ärsyttävät.  Voi olla miehelle merkki kumppanin turhautumisesta tai vain vittumaisesta luonteesta.

O
Oppiminen. Hyvässä parisuhteessa osapuolet oppivat toisistaan. Käyttävät toisiaan peilinä nähdäkseen oman kuvan siitä. Näet itsesi parhaiten rakastettusi silmistä. Ne eivät valehtele. Paitsi jos kumppani on luonnevikainen.

P
Pieru. On sanottu, että kumppani, joka estoitta pieree kumppaninsa kuullen, on rehellisempi parisuhteessa kuin kumppani, joka pieree salaa. Sellainen kumppani salaa muitakin asioita. Kun ensimmäisen kerran päästää napakan pierun kumppaninsa kuullen eikä nolostu, niin se on luottamuksen merkki. Pieru lujittaa parisuhdetta. Pieru kumppanin kuullen on rakkauden osoitus. On myös tapauksia, jossa aiheen tiimoilta mopo on karannut käsistä.

Q
Quuppa. Dingon rumpali. Aika söpö 80-luvulla. Nykyisin parisuhteessa.

R
Runous. Ei olisi runoutta ilman rakkautta. Miljoonittain runoja, laulun sanoja, romaaneja, näytelmiä, elokuvia, kuvataidetta tehdään rakkaudesta tai sen puutteesta. Jokaisen pitäisi kirjottaa runo rakastetulleen.

S
Sohva ja sänky. Parisuhteen kaksi käytetyintä paikkaa. Yksin käytettynä tuntuvat isoilta. Parhaimmillaan kaksin. Lähekkäin. Vielä enemmän lähekkäin. Yöllä sänkyyn. Suudelma ja ne kolme pientä sanaa. Koti. Rauha. Turva. Kodin rauhanturvajoukot. Olen kuulut, että jotkut suhteen bemarisoituneet ovat perustaneet kotikaduillensa asukkaista koostuvia joukkoja, jotka suojelevat yhteisöä tunkeutujilta. Pelottavaa.

T
Totuuspeli. Säännöt menevät niin, että kysytään kumppanilta ihan mitä halutaan ja kumppanin on vastattava rehellisesti, totuudenmukaisesti. Erinomainen parisuhdepeli. Saattaa aiheuttaa pitkiä keskusteluita tai pitkiä mykkäkouluja.

U
Uskollisuus. Laskeva trendi. Suurin osa eroon päättyvistä suhteista johtuu uskottomuudesta. Uskollisuus vaatii munaa, selkärankaa. Kykyä vastustaa kiusausta. Se on vain se ruoho siellä aidan toisella puolella vihreämpää ja se aita niin kovin matala.

V
Valtataistelu. Alkaa heti parisuhteen alussa. Näyttäytyy arkisina asioina. Kummalla on iltaisin kaukosäädin hallussaan. Parisuhteessa paras vallankäytön väline on seksi. Eron jälkeen lapsi.

X
Xxx. Kun laittaa googleen hakusanaksi, pääsee sivustoille, jossa parisuhdetta harrastetaan alasti. Paheksun. Usein jopa tunteja.

Y
Yhteishuoltajuus. Monen parisuhteen arki on uusperhearkea. Siinä on omat ja puolison lapset sekaisin. Johtuu siitä, että aiemmin on mennyt omat ja naapurin vaimot sekaisin.

Z
Fysiikassa Z on impedanssin merkki. Parisuhteessa impedanssi on fysiikan merkki.

Å
Pieni kylä Lofooteilla Norjassa. Järjestetään matkoja.

Ä
Äiti. Sana elämälle. Kaikki saa alkunsa äidistä. Parisuhteessa kumppanin äidistä tulee anoppi. Kaikki voi siis loppua myös äidistä. Äiti. Elämän isoimpia sanoja. Elämän synnyttäjä. Äitienpäivänä ei kannata ostaa lahjaksi kodinkoneita.

Ö
Öinen salaisuus.

 `perhon siivet, liskon nahka
tahdon olla kokonaan sun
tahdon muistaa vain sen
mikä on tärkeintä
ketun kasvot, suden katse
aion vielä kesyttää sut
tahdon tietää kauanko kestää ikuisuus

sä oot mun öinen salaisuus

Don Huonot- öinen salaisuus.

Jamppa Tuominen - Kuumat kyyneleetEi kommentteja:

Lähetä kommentti