sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

15. Luku

Vakipano.


Kumpi on parempaa seksiä, parisuhdeseksi vai sinkkuseksi?
Luin lehden keskustelupalstaa aiheesta. Herkimmän vastauksen antoi Markku, 45, naimisissa 14-vuotta. `Paras tilanne on se, että on parisuhteessa, jossa saa seksiä, mutta sen lisäksi on suhteen ulkopuolinen vakipano´. Tätä mieltä on Markku ja Markku jos kuka tietää mistä puhuu, sillä hän jatkaa. `Seuraa saa milloin vain, vaikka kauppamatkalla´. Varsinainen velikulta tuo Markku. Kauppamatkalta tarttuu mukaan pari litraa maitoa, sininen lenkki ja yksi uusi seksisuhde. Keskusteluketju oli hurjaa luettavaa. Siellä mies miehen perään lateli totuuksia seksistä. Kuinka yksi seksisuhde kerrallaan ei riitä mihinkään. Nainen kuvattiin joko pihtaavana vaimona tai kaiken antavana naapurin Tellervona. Siinä lopputulema, jonka sai keskusteluketjun luettuaan. Viestejä oli yli 140 ja suosituin tapa harrastaa seksiä oli vakipano. Parisuhdeseksi oli listalla alhaalla, sillä niin kuin Teppo 26, avoliitossa 2-vuotta asian ilmaisi,´ miksi syödä aina samaa suklaapatukkaa, kun muitakin on hyllyssä.` Teppo vertasi naista suklaapatukkaan.  Ajatellaanko me miehet koko ajan seksiä? Mikä vittu meitä oikein vaivaa? 

Ilmoitus kaksplus lehden sivustoilla: Nyt ois tarjolla komea ja älykäs vakipano ja olen usein kuullut, että mestari kyseisellä saralla...Wink...

Viihteellisimpiä sivustoja netissä on seuranhakusivustot. Ei sillä, ne ovat oikein hyvä olla olemassa. Moni on löytänyt puolison niistä ja niin hyvä. Mutta ne ilmoitukset.
Kävin selaamassa ilmoituksia, että olisiko vientiä siinä maailmassa.
Ei olisi.
Siellä haetaan miehiä, joita ei ole olemassa. Batman on enemmän totta kuin se kaikki hakukriteerit täyttävä mies, jota sivustoilla haetaan. Ensinnä panee silmään, että miehen tulisi omata työmiehen asenne, mutta porvarin tiliote. Pitäisi olla raju, mutta hellä, taiteellinen, mutta vakaassa turvallisessa työsuhteessa, laiha, mutta vähän lihava, yllätyksellinen, mutta turvallinen ja herkkä, mutta jämäkkä. Niillä kriteereillä tulee yksinäinen vanhuus tai pettymyksiä täynnä oleva parisuhde. Ei ollut enemmistönä hakemukset, jossa haettiin vähän selkärangattoman asenteen omavaa ja työttömän tiliotteen saavaa miestä. Siihen olisi voinut vastata. Luin teininä jostain lehdestä, että masturbointi sulattaa selkärangan. Olisi pitänyt uskoa. 

Eräs suomalainen psykologi sanoi joskus, että vuosien myötä parisuhteessa eläville saattaa tulla suhteen ulkopuolisia ihastuksia. Hänen mielestään ihastuksen tullessa kohdalle, olisi siitä heti puhuttava puolisolleen. Kuinka moni meistä sen tekee. Kulta, oliko hyvä työpäivä. Joo, kyllä oli, tapasin pari asiakasta ja sitten lounastin ja iltapäivällä ihastuin yhteen Jormaan. Itse asiassa kävin jopa aika kuumana. Jormalla on kiharainen tukka. Ei semmoista keskustelua tule. Jormasta puhutaan ensimmäisen kerran sitten, kun hänen bokserinsa löytyy aviovuoteesta ja hiuskiehkura tyynyn alta. Silloin se keskustelu tosin on myöhäistä.

Parasta on suhteen ulkopuolinen vakipano. 
Miksi me ollaan parisuhteessa. Miksi ihmeessä me ollaan parisuhteessa, jos me kuitenkin haaveillaan muiden panemisista. Mikä vittua meitä oikein vaivaa? 
Eikö olisi vain parasta olla vastuussa teoistaan vain itselleen ja panna niin paljon, että maapallo repeää. Miksi meidän pitää satuttaa muita. Miksi meidän pitää pettää. Miksi meidän pitää hajoittaa se kaikki, jota ollaan koko pitkä yhteinen elämä rakennettu. Miksi me ollaan niin itsekkäitä ja omahyväisiä pikkupaskoja. Miksi me aiheutamme teoillamme tuskaa ja surua läheisimmillemme. Niille, joita varten me täällä olemme. Miksi. Miksi. Miksi. Mitä merkitystä millään parisuhteella on, kun sen voi tuhota yhden illan aikana, yhden tunnin aikana.
Kuinka helppoa se on mennä naapuriin ja tuntea itsensä mieheksi isolla kirjaimilla. Kuinka säälittävää se on. Kuinka helvetin säälittäviä me olemmekaan. 
Olisiko kuitenkin parempi unohtaa parisuhde, jos siinä ei pysty olemaan. Jos rajat ahdistaa. Hankkia kymmeniä vakipanoja. Lentää kukasta kukkaan. Antaa vain vittu mennä, kun siltä tuntuu. 


Tätä biisiä on vaikeata laittaa tällaisena puulaakihipsterinä, mutta onhan siinä sanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti