maanantai 12. tammikuuta 2015

Kertomuksia ja henkilökohtaisuuksia.


Kertomus 1


Naarasnalkutin ja Tyranniuros.


Tämä on kertomus kahdesta parisuhdetyypistä, jotka olen nimennyt Naarasnalkuttimeksi ja Tyranniurokseksi. Nämä kaksi tyyppiä eivät ole koskaan parisuhteessa keskenään. Tai jos ovat, niin suhde päättyy hyvin nopeasti ja ei kovin kauniisti. Olen sukupuolettanut hahmot, mutta oikeassa elämässä ja parisuhteessa tyyppien nimet eivät katso sukupuolta. Kumpi tahansa sukupuoli voi olla kumpi tahansa tyyppi. Itse halusin määritellä Nalkuttimen naaraaksi ja Tyrannin urokseksi. Joten kiinnittäkää turvavyönne ja toivottakaa tervetuleeksi kertomukseni väkivaltaiset parisuhdetyypit. Nalkuttimen vallan välineenä toimii henkinen väkivalta ja Tyrannin väline on fyysinen väkivalta tai ainakin sen uhka.

Naarasnalkutin:

Naarasnalkutin on parisuhdetyyppi, joka ei ole koskaan tyytyväinen kumppaniinsa. Nalkutin hakee kumppanikseen heikon ihmisen. Nalkutin on suhteessa valta-asemassa. Hän on hankkinut vallan nalkuttamisella. Naarasnalkutin ei kysy kumppaniltaan, että mentäisiinkö elokuviin, vaan paljon syyllistävämmällä kysymyksellä, että miksi me ei koskaan käydä elokuvissa. Kysymysten ero on merkittävä. Jälkimmäinen kysymys sisältää jo kritiikin kumppania kohtaan. Naarasnalkutin ottaa negatiivisella asenteella ja jatkuvalla jäkättämisellä kaiken tilan kumppaniltaan. Nalkuttimen kumppani kokee olevansa enemmän kotonaan työpaikalla, jossa alkaakin viettää suhteen edetessä enemmän aikaa. Naarasnalkutin ei pelkästään nalkuttamalla saavuta päämääräänsä, eli kumppaninsa täydellistä vallastariisumista ja omanarvontunnon raiskaamista, vaan ottaa suhteen kestäessä käyttöönsä vähättelyn, syyllistämisen ja alistamisen. Tämä henkisen väkivallan ilmapiiri ajaa Nalkuttimen kumppanin niin nurkkaan, että sieltä ei tunnu olevan ulospääsyä. Naarasnalkutin nalkuttaa kumppaninsa tekemättömistä asioista ja väärin tehdyistä asioista. Lapsenkasvatuksessa Nalkutin haluaa kumppaninsa osallistua enemmän lapsenkasvatuksellisiin töihin, mutta ei lopulta anna kumppanin tehdä mitään, koska kumppani tekee ne kuitenkin ihan väärin. Naarasnalkuttimelle ei kelpaa mikään. Hän vertailee kumppaniaan jonkun ystävänsä kumppaniin, joka on paljon parempi ihan kaikessa. Kumppani, joka jo alunperin on tasa-arvottomassa asemassa Nalkuttimeen nähden lakkaa lopulta olemasta ja hänestä tulee Nalkuttimen vallan jatke. Kumppanista tulee Nalkuttimelle täysin huomaamaton, hajuton, väritön ja mauton marionetti, joka toteuttaa Nalkuttimen vinoutunutta tahtoa.  Tai jos kumppanilla on yhtään voimaa jäljellä, niin hän hakeutuu toisten naaraiden seuraan, jossa saa edes hetkellisesti arvostusta. Moni Nalkuttimen ikeen alla elävä alkaa käyttää liikaa alkoholia paetakseen omaan keinotekoiseen onnellisempaan todellisuuteen ja sysää täten itsensä yhä syvemmälle oman elämänsä vankilaan. Syy Naarasnalkuttajan nalkuttamiselle löytyy lapsuudesta, mutta hän ei itse sitä tiedä eikä varsinkaan halua Nalkuttajataudista parantua, sillä se on ainoa keino, jolla Naarasnalkuttaja voi edes jotenkin hallita päänsisäistä tyhjää ja pelonsekaista maailmaa. Hänen elämäntyönään on pyydystää vielä heikompi ihmispolo kuin hän itse on.

Tyranniuros:

Tyranniuros hallitsee pelolla. Hän uhkailee väkivallalla ja joskus käyttääkin sitä. Tyranniuros uskoo vain yhteen jumalaan ja yhteen totuuteen. Tyrnniuros on korostetun itsevarma, jolla hän peittää onnetonta itsetuntoaan. Tyranniuros tarvitsee kumppaniaan ja lapsiaan toteuttaakseen omia keskeneräisiä kunnianhimojaan. Lapsestansa hän kasvattaa maailman parasta jääkiekkoilijaa ja käy kaukalon laidalla huutamassa vittua tuomarille ja kahdeksanvuotiaille pelaajille. Liikenteessä Tyranniuroksen tunnistaa autosta, joka ei pysähdy suojatien eteen, vaikka siinä kävelisi ihmisiä. Tyranniuros vihaa maahanmuuttajia, seksuaalivähemmistöjä, veroja, kehitysapua ja ylipäätään kaikkea, mistä ei ole hänelle jotain hyötyä. Kumppaniaan Tyranniuros tarvitsee nälkäänsä, kotinsa ylläpitoon ja ihmispatjaksi, jota vasten voi masturboida itseään noin kerran viikossa. Toisen kerran viikossa Tyranniuros saa seksiä maksaessaan siitä. Tyranniuros hakee puolisokseen naisia, jotka on kasvatettu uskomaan naisen arvon olevaksi miehen alapuolella. Näin nämä perinteisiin sukupuolirooleihin aivopestyt puolisot alistuvat vapaaehtoisesti Tyranniurosten vinon vallan välineiksi, aivan kuten he lapsuudessakin vanhempansa näkivät tekevän. Tyranniuros ei vaihda lapselleen vaippaa, ei työnnä ulkona lastenvaunuja eikä herää öisin tyynnyttelemään itkevää vauvaa. Julkista hellyydenosoitusta kumppaniaan kohtaan ei tule ja katsoo paheksuen pareja, jotka niin tekevät. Tyranniuros ei osoita kiitollisuutta, nöyryyttä eikä solidaarisuutta maailmaa, yhteiskuntaa, lapsiaan eikä kumppaniaan kohtaan. Tyranniuros uskoo, että kaikki valta on hänellä ja jos joku tai jokin asettuu poikkiteloin sen vallan eteen, Tyranniuros poistaa sen vaikka väkivalloin. Tyranniurokselle on parisuhteessa ja yhteiskunnassa vain oikeuksia, mutta ei velvollisuuksia.  Syy Tyranniuroksen väkivallalle löytyy lapsuudesta, mutta hän ei sitä itse tiedä ja jos tietääkin, niin ei tee asialle mitään parantuakseen Oikeutustaudista. Hänen elämäntyönään on pyydystää vielä heikompi ihmispolo kuin hän itse on.


what difference does it make?
Havaintoja parisuhteessa haluaa ilmoittaa, että tänä vuonna blogini keskittyvät vuoroviikoin yleisiin parisuhdeasioihin ja vuoroviikoilla henkilökohtaisiin. Aiheet ovat arvoituksia vielä itsellenikin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti